The Criterion Collection

Hei!
Her vil det komme anmeldelser, tanker og generelt ord om criterion på norsk. Criterion Collection er en amerikansk DVD og Bluray serie, som utgir filmklassikere og viktig samtidsfilm. Verdens desidert mest anerkjente utgivelser, med over 600 utgivelser til nå. Og flere utgis hver måned. Sjekk gjerne ut criterion.com.

Utgangspunktet for bloggen er at jeg er en samler av disse utgivelsene og har alle opp til nå. Jeg fikk lyst til å skrive litt om filmene, siden det finnes så mange skjulte skatter i Criterion Collection. Bloggen passer best for de som har sett filmen en gang, og fikk lyst til å forstå mer av den. Så kan de se filmen om igjen. Håper leserne blir inspirert og nysgjerrig på kvalitetsfilm.

For spesielt interesserte kan jeg nevne at filmene blir sett på en JVC X35 Projektor og elektrisk styrt lerret, med en OPPO  BDP-203 EU sonefri Bluray- og DVDspiller. Lyden besørges av en 5.1 system med Onkyo surroundforsterker og Proson høytalere. Husk at Criterions Blu-ray filmer er region A låst, så du trenger en sonefri Blu-ray spiller. Men alle titlene som finnes på Blu-ray, finnes også på DVD.

Frode Dalen